logo Ingrid van Saaze Praktijk voor Lichaamsgerichte Therapie Ingrid van Saaze

Gesprekstherapie individueel

Soms is het prettig om je verhaal te vertellen. Misschien loop je ergens in je leven tegen aan waar je je geen raad mee weet. Of is het een continu gepieker en gemaal in je hoofd waar je niet uitkomt.

Lichaamsgerichte gesprekstherapie helpt om meer rust in je hoofd te krijgen en kan duidelijk maken wat er in je leven speelt of heeft gespeeld waardoor je niet lekker in je vel zit.

We zijn vaak gewend om te praten 'vanuit ons hoofd'. Zo kunnen we dingen op rationeel niveau leren begrijpen. Maar om je echt beter en meer 'heel' te voelen is er nog een extra stap nodig: het begrijpen op lichamelijk- en gevoelsniveau. Net zoals bij massage kan het lichaam tijdens een gesprek duidelijk laten voelen waar een klacht nu echt over gaat. Daar ruimte aan geven en naar luisteren zorgt voor meer balans en rust, zowel in je lichaam als in je hoofd.

Ik gebruik hiervoor meditatietechnieken, oefeningen uit de mindfulness, focusoefeningen en gesprekstechnieken uit de holistische massagetherapie.

    Relatietherapie voor stellen

Soms gaat er in een relatie na korte of lange tijd iets 'mis' in het contact. Partners praten minder met elkaar, raken teleurgesteld in de relatie, er ontstaat onvrede of twijfel of er is een ongelijke behoefte aan seks en intimiteit. Vaak ontwikkelen partners patronen met elkaar die op een gegeven moment niet meer bevredigend zijn. Omdat je er zelf middenin zit, zijn die patronen meestal moeilijk te zien.

Emotionally Focused Therapy, de vorm van therapie waarmee ik werk, helpt je om de patronen te gaan herkennen. Het richt zich op emoties, jullie manier van communiceren en het herstellen van het contact met elkaar. Ook kijken we naar dieperliggende individuele pijnpunten die de relatie kunnen beïnvloeden. 
   
Op de site van eft.nl vind je nog meer informatie en ervaringsverhalen.

Ingrid van Saaze

Website: stormysunday