logo Ingrid van Saaze Praktijk voor Lichaamsgerichte Therapie Ingrid van Saaze

Holistische Massagetherapie

Ik werk vanuit een holistisch mensbeeld. Dit wil zeggen dat ik kijk naar de mens als geheel in plaats van naar een klacht als een op zichzelf staand iets.

Je lichaam staat altijd in verbinding met de rest van je 'zijn', met je gedachten, gevoelens, omgeving en de manier waarop je in het leven staat. Je lichaam is altijd in het 'nu'; het staat in verbinding met alles wat er op dit moment in je leven speelt, maar ook met wat je eerder in je leven hebt meegemaakt.

Lichamelijke en/of psychische klachten staan dus ook altijd in relatie tot andere levensgebieden.

Zo kan je van stress op het werk hoofdpijn krijgen en heeft het hebben van een chronische ziekte invloed op je gevoelens en op het contact met de mensen om je heen.

Massagetherapie gebruikt het lichaam als ingang om in contact te komen met alle levensgebieden. Door meer in contact te komen met je lichaam ga je voelen wat er speelt op alle niveaus. Hierdoor kun je je bewust worden van dieperliggende emoties en herinneringen en situaties die stress geven beter herkennen.

Het bewustwordingsproces dat hierdoor op gang komt heeft een helende werking. Het zorgt ervoor dat je anders met dingen om kunt leren gaan waardoor klachten kunnen afnemen.

Ik gebruik verschillende massagetechnieken, maar kenmerkend is dat de manier van aanraken aandachtsvol en niet heel intensief is.

De sessies worden steeds opnieuw afgestemd op hoe het met je is en wat je op dat moment nodig hebt. Over het algemeen bestaat een sessie nooit alleen uit een massage, maar combineer ik dat met lichaamsgerichte gesprekken.

Ingrid van Saaze

Website: stormysunday