logo Ingrid van Saaze Praktijk voor Lichaamsgerichte Therapie Ingrid van Saaze

Over mij

De benadering van de mens als geheel spreekt mij erg aan.

Een aantal jaren na de afronding van mijn studie psychologie heb ik daarom de opleiding Massagetherapie bij Academie Holos in Utrecht gevolgd (2003). Dit heeft de basis gelegd voor mijn huidige praktijk die ik in 2003 ben gestart.

Omdat ik me wil blijven ontwikkelen op het gebied van bewustwording en de wisselwerking tussen lichaam en geest volg ik sinds 2003 diverse trainingen en cursussen.

Tussen 2003 en 2011 heb ik meerdere cursussen gevolgd bij het Centum voor Tantra in Amsterdam. Zelfonderzoek en 'zijn met wat er is' staan hier centraal.

In 2012-2013 heb ik de opleiding stervensbegeleiding gevolgd bij het Nederlands Instituut voor Stervensbegeleiding. Het begeleiden van stervenden en hun naasten vanuit een rustig aanwezig zijn is de kern van deze opleiding. Daarnaast is rouwbegeleiding een belangrijk onderdeel. Om te oefenen in dit aanwezig zijn bij iemand vanuit rust en stilte werd er veel geoefend in meditatie.

Verder heb ik in 2013 de 8 weekse Mindfulnesstraining van Jon Kabatt Zinn gedaan bij Mettamind in Amsterdam en daaropvolgend een meditatiecursus bij Dhammadipa, een Boeddhistisch centrum, ook in Amsterdam.

Uit deze diverse opleidingen gebruik ik elementen in mijn sessies, afgestemd op wat er op dat moment nodig is.

Momenteel doe ik wekelijks Biodanza. Biodanza brengt je in contact met je lichaam en je gevoel en laat je energie, daar waar die mogelijk geblokkeerd is, weer stromen.
Naast het werk in mijn praktijk geef ik stoelmassages bij bedrijven en begeleid ik als vrijwilliger mensen met afasie en aanverwante klachten.

Ingrid van Saaze

Website: stormysunday